mereka yang cantek dan kacak :)

Thursday, August 4, 2011

seller yang tipu cust. .bulan puasa pun tetap tak berubah.

Ya Allah ,
Engkau bukakanlah pintu hati seorang hambaMu itu.Engkau berikanlah hidayah kepadanya.AMIN

Assalamualaikum
hello,peeps !
entry kali ni nak cerita @ gosip2 tentang seller yang selalu menipu cust.tetap class gosip2 saya !
hehe.xboleh bagitau nama FB dia.jap gi dia block saya :') saya tengah menyiasat tentang dia.dah 30kali orang post kat wall dia tak hantar barang.padahal customer dah transfer duit kat bank dia(xsilap,dia guna acc. Maybank kot)lepas tu,dia terus enable wall sebab xnak orang hantar benda tu...

sekarang,setiap kali customer komen dia tak antar barang,seller tu terus buat mcm2 alasan.contoh :hari tu dia bagitau barang tu ready stock,after cust. bank in duit,dia cakap barang tu pre-order.customer tu geram  + sedih gila.mau xsedih.kita ingat boleh dapat barang tu...byk alasan seller tuh.lepas tu dia terus block someone yg kacau hidup dia(cust. yg xdapat barang tuh) bajet nak refund balik.padahal xbuat pun.janji tetap janji.awak(seller) tu dah la orang Islam,malu sangat la.sekarang seller tu guna iPhone youuu . saya tetap Nokia Cokia tuh :D

then,satu benda yang xboleh bla bila barang dia dalam 50pcs (setiap satu ) .dalam seminggu terus tinggal 10pcs.bajet ramai orang beli.tipu ngat aih .aiyoyo.awal2 tu dia letak harga mahal keesokkannya dia terus buat SALE.sangatlah x logik kan? penipu yang tak bijak. contoh : dia jual maxi dress harga RM58 (dia letak RM88) esok terus dia buat SALE jual (RM58) ingat orang Malaysia ni bod** sangat ke? hurmmmm. terkilan dia buat macam tuh .


peringatan kepada kalian yang suka on9 shopping.jaga2.dah ramai seller yang tipu cust. .beli dengan bijak ya.tengok kalau ada testimoni dalam FB seller baru beli.lau takdak,atleast tengok orang2 komen kat FB dia.lau orang tu asyik mintak refund duit dan mintak barang,pls la..jgn berurusan dengan orang itu..
saya pun dah banyak bagitau cust. yang nak beli barang dia...dah tak tahan.kesian kepada orang yang ditipu. :'(

HAPPY SHOPPING :')
with luv <3
ezreen yang busuk :D

4 comments:

SimplySeoul said...

Emm sampai skrg masih ragu2 utk on9 shopping. Even tho dah rambang mata tengok item2 yang best.

Ezreen Zainol said...

owh , tapi kalau xde masa boleh la beli.ilmu on9 shopping pun kena belajar..xboleh la belasah macam tu je.percaya harus ada tapi jangan percaya sgt.saya mmg gila on9 shopping , alhamdulillah,setakat ni xpernah kena sbb saya byk rujuk group yang tahu tentang penipuan on9 shopping :')

msredcheesecake said...

xsuka shopping online sbb tak jumpa seller....tak konfiden...

Ezreen Zainol said...

yup..bgusla :')